Lenscontrole

Tijdens de lenscontrole kijkt onze contactlensspecialist naar de volgende punten:

  • Het beoordelen van de conditie van o.a. de oogleden, traanlaag, hoornvlies
  • Klopt de sterkte van de lenzen nog?
  • Past de lens nog goed op het oog?
  • Hoe de lenzen bevallen

Tijdens de lenzencontrole wordt gebruik gemaakt van moderne meetapparatuur. We bekijken het oog nauwkeurig met een speciale microscoop (spleetlamp) en kunnen het oog fotograferen. Hiermee kunnen we de conditie van het oog beter vastleggen en volgen.

Zitten de lenzen niet helemaal lekker? De lenscontrole is ook het moment om te inventariseren of er nog betere en gezondere lenzen nodig of mogelijk zijn. Soms worden andere vloeistoffen of druppels geadviseerd.

Per half jaar kan de contactlensspecialist u op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen. Dit alles maakt het dragen van contactlenzen het meest veilig en comfortabel.

De kosten van een lenscontrole zijn vanaf € 29,-. Zit u bij ons in het lenzenplan, dan zijn de kosten van de lenscontrole verrekend in de totaalprijs. Het complete lenzenplan kan bestaan uit: de controles (oogzorg), de contactlenzen, een vloeistofpakket, advies, automatische incasso en extra services per halfjaar.

Afspraak lenscontrole
Wilt u uw lenzen laten controleren? Maak online een afspraak voor uw lenzencontrole of bel naar 0511-441705.

Het is niet mogelijk een lenscontrole te laten verrichten zonder dat u bij ons lenzen afneemt (harde lenzen uitgezonderd). We willen kwaliteit leveren en vinden we dat u bij ons verantwoord, veilig en comfortabel lenzen moet kunnen dragen. Om dit te waarborgen is het noodzakelijk dat we uw oogconditie kunnen volgen, weten wat voor lens u draagt en hoe gedurende een langere periode met uw lenzen omgaat.