Harde / vormvaste contactlenzen

Met een harde contactlens is het scherpste zicht haalbaar. Het oog kan bovendien goed “ademen”. De lenzen drijven op het traanvocht en laten relatief veel zuurstof door.

Bij het aanmeten van deze harde contactlenzen maken we gebruik van een topograaf. Met dit instrument maken we een digitale driedimensionale afdruk van het hoornvlies. Hierdoor kunnen we de nieuwe vormvaste lenzen perfect passend en op maat maken voor uw ogen. De ideale balans tussen scherp zicht en comfort. De levensduur van deze lenzen is, afhankelijk van het materiaal, één tot vier jaar.

Vormvaste lenzen worden altijd precies op maat gemaakt. Daardoor kunnen ze vaak het best gecompliceerde en hogere sterktes corrigeren. Vormvaste lenzen kunnen voor degenen die droge ogen hebben en geen zachte lenzen kunnen dragen een oplossing zijn.

Instructiefilmpjes
Het is erg belangrijk dat u contactlenzen juist behandelt. Ze moeten elke dag gereinigd en gedesinfecteerd worden. Daarnaast is het van belang dat u zorgvuldig bent bij het in- en uitzetten. Zo voorkomt u complicaties.