CBR rijbewijs-keuring

Dijk Optiek oogzorg werkt samen met oogkeuring.nl (OKULUS) om uw CBR rijbewijskeuring vlot en met een korte wachtlijst af te handelen.

Wanneer?
U heeft van het CBR bericht gekregen, dat u voor een oogkeuring naar een oogarts wordt doorverwezen. Voor deze medische oogkeuring kunt u bij ons terecht.

Afspraak maken
U kunt een afspraak maken door ons te bellen op: 0511-441705. (Zelf uw afspraak inplannen via onze online agenda is niet mogelijk).

Deskundig, snel en in de regio
Onze optometristen werken samen met de oogartsen van oogkeuring.nl. Door deze werkwijze wordt de rijbewijskeuring sneller en deskundig afgehandeld. Een bezoek aan een oogarts in een ziekenhuis of oogkliniek is niet meer nodig. Dit zorgde voorheen vaak ook voor zeer lange wachttijden.

Oog en Welzijn in Dokkum en Grou geeft aan, dat u daar niet meer terecht voor een CBR rijbewijskeuring. (zie oogenwelzijn.nl).

Werkwijze / voorwaarden

  • U maakt een afspraak met onze optometrist door ons te bellen op 0511-441705. Zorg dat u de CBR-verwijsbrief (met ZD-code en de reden van de keuring) bij de hand heeft.
  • Tijdens de afspraak neemt u deze verwijsbrief (met ZD-code en reden) mee.
  • Zorg ervoor dat uzelf niet hoeft terug te rijden. Neem iemand mee. Uw ogen kunnen door onze optometrist worden gedruppeld om de pupil wijder te maken. U ziet dan enige tijd wazig.
  • Tijdens het onderzoek meten, fotograferen en scannen we met geavanceerde apparatuur uitgebreid uw ogen.
  • Alle gegevens worden verzamelt en digitaal doorgegeven aan een onafhankelijke oogarts die samenwerkt met oogkeuring.nl.
  • De oogarts beoordeelt en voert vervolgens de medische keuring binnen enkele dagen uit.
  • Deze uitkomst stuurt de oogarts digitaal door naar het CBR. Het CBR is uiteindelijk de instantie die bepaalt óf, en voor hoe lang, u mag rijden. De uitslag over verlengen rijbewijs ontvangt u van het CBR. Dit kan al binnen een week zijn.
  • Staat bij ‘reden keuring’ op de verwijsbrief dat er een Esterman gezichtveldonderzoek moet plaatsvinden. Maak dan een afspraak bij ziekenhuis Nije Smellinge in Drachten. Telefoon afdeling oogheelkunde: 0512-588803. Zij verrichten dit gezichtsveldonderzoek. Een Esterman gezichtsveld onderzoek is vaak nodig als er sprake kan zijn van gezichtsvelduitval als gevolg van glaucoom of een eerder vastgesteld hersentrauma.
  • De keuring kost € 114,-. Van dit bedrag worden onze optometrist, de oogarts, de verwerking van de gegevens naar het CBR en oogkeuring.nl betaald. De kosten rekent u tijdens de afspraak contant of per pin bij ons af.

Keuren is een serieuze zaak. We zetten onze expertise, apparatuur en tijd graag efficiënt in om de kosten niet te laten stijgen. Zonder directe betaling kunnen we uw ogen niet keuren. Bij een no-show wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Kijk ook op oogkeuring.nl