CBR rijbewijs-keuring

Dijk Optiek oogzorg werkt samen met oogkeuring.nl (OKULUS) om uw CBR rijbewijskeuring vlot en met een korte wachtlijst af te handelen.

Wanneer?
Van het CBR heeft u bericht gekregen, dat voor een oogkeuring naar een oogarts wordt doorverwezen. Voor deze medische oogkeuring kunt u nu ook bij ons terecht. U kunt bij onze optometristen een afspraak maken.

Deskundig, snel en in de regio
Tot voor kort was een bezoek aan een oogarts in een ziekenhuis of oogkliniek voor een CBR-oogkeuring vrijwel altijd nodig. Dit zorgde vaak voor lange wachttijden. Door de samenwerking van onze optometristen met de oogartsen van oogkeuring.nl, wordt de rijbewijskeuring nu snel en deskundig in de regio afgehandeld.

Werkwijze

  • U maakt een afspraak met onze optometrist in onze online agenda (kies: Rijbewijskeuring CBR via oogkeuring.nl)
  • Tijdens de afspraak neemt uw de verwijsbrief en het door ons toegezonden formulier mee. Dit formulier vult u van te voren in.
  • Zorg ervoor dat uzelf niet hoeft terug te rijden. De kans is groot dat onze optometrist uw ogen druppelt om de pupil wijder te maken. U zult dan enige tijd wazig zien.
  • Wij onderzoeken, meten en fotograferen met geavanceerde apparatuur zeer uitgebreid uw ogen.
  • Alle benodigde gegevens worden verzamelt en doorgegeven aan een onafhankelijke oogarts die samenwerkt met oogkeuring.nl. Wij hebben geen oogarts in dienst.
  • De oogarts beoordeelt en voert vervolgens de medische keuring binnen enkele dagen uit.
  • De uitkomst stuurt hij door naar het CBR. Het CBR is uiteindelijk de instantie die bepaalt óf, en voor hoe lang, u mag rijden. De uitslag over verlengen rijbewijs ontvangt u van het CBR. Dit kan al binnen een week zijn.

Kosten
De keuring kost € 114,- (hier geldt geen vergoeding van de zorgverzekering voor). Van dit bedrag worden onze optometrist, de oogarts, de verwerking van de gegevens naar het CBR en oogkeuring.nl betaald. De kosten rekent u tijdens de afspraak contant of per pin bij ons af.

Keuren is een serieuze zaak. We zetten onze expertise, apparatuur en tijd graag efficiënt in om de kosten niet te laten stijgen. Zonder directe betaling kunnen we uw ogen niet keuren. Bij een no-show wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Oogkeuring.nl | Oogarts CBR Rijbewijs Keuring