CBR rijbewijs-keuring

Dijk Optiek oogzorg werkt samen met oogkeuring.nl (OKULUS) om uw CBR rijbewijskeuring vlot en met een korte wachtlijst af te handelen.

Wanneer?
Van het CBR heeft u bericht gekregen, dat voor een oogkeuring naar een oogarts wordt doorverwezen. Voor deze medische oogkeuring kunt u ook bij ons terecht. U kunt een afspraak maken door ons te bellen: 0511-441705.

Deskundig, snel en in de regio
Voorheen was een bezoek aan een oogarts in een ziekenhuis of oogkliniek voor een CBR-oogkeuring vrijwel altijd nodig. Dit zorgde vaak voor lange wachttijden. Door de samenwerking van onze optometristen met de oogartsen van oogkeuring.nl, wordt de rijbewijskeuring sneller en deskundig afgehandeld.

Oog en Welzijn in Dokkum en Grou geeft aan dat u daar niet meer terecht voor een CBR rijbewijskeuring. (zie https://www.oogenwelzijn.nl/cbr-keuring/) Wachttijden voor de keuring zijn bij ons nog kort maar kunnen gaan oplopen. Graag uw begrip daarvoor.

Werkwijze

  • U maakt een afspraak met onze optometrist door ons te bellen op 0511-441705. Zorg dat u de CBR-brief (met ZD-code en de reden van de keuring) bij de hand heeft. Zelf via onze online agenda uw afspraak inplannen kan helaas niet i.v.m. het grote aantal aanvragen.)
  • Tijdens de afspraak neemt u de verwijsbrief (met ZD-code en reden) mee.
  • Zorg ervoor dat uzelf niet hoeft terug te rijden. Uw ogen kunnen door onze optometrist worden gedruppeld om de pupil wijder te maken. U zult dan enige tijd wazig zien.
  • Wij onderzoeken, meten en fotograferen met geavanceerde apparatuur uitgebreid uw ogen.
  • Alle benodigde gegevens worden verzamelt en digitaal doorgegeven aan een onafhankelijke oogarts die samenwerkt met oogkeuring.nl. Wij hebben geen oogarts in dienst.
  • De oogarts beoordeelt en voert vervolgens de medische keuring binnen enkele dagen uit.
  • De uitkomst stuurt de oogarts digitaal door naar het CBR. Het CBR is uiteindelijk de instantie die bepaalt óf, en voor hoe lang, u mag rijden. De uitslag over verlengen rijbewijs ontvangt u van het CBR. Dit kan al binnen een week zijn.

Kosten
De keuring kost € 114,- (hier geldt geen vergoeding van de zorgverzekering voor). Van dit bedrag worden onze optometrist, de oogarts, de verwerking van de gegevens naar het CBR en oogkeuring.nl betaald. De kosten rekent u tijdens de afspraak contant of per pin bij ons af.

Keuren is een serieuze zaak. We zetten onze expertise, apparatuur en tijd graag efficiënt in om de kosten niet te laten stijgen. Zonder directe betaling kunnen we uw ogen niet keuren. Bij een no-show wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Oogkeuring.nl | Oogarts CBR Rijbewijs Keuring