Onderhoud en schoonmaken van uw bril

Zeker doen!

Afspoelen met lauw water
Uw bril mag u onder de kraan afspoelen met lauw-warm water. Gebruik uitsluitend een zacht afwasmiddel (zonder citroen) of zachte handzeep. Vetaanslag en huidzuren worden zo verwijderd. Daarna afdrogen met een zachte schone theedoek of microvezel doek.

Brillenspray
Onze brillenspray mag u zo vaak gebruiken als u wilt. De spray bevat natuurlijke bestanddelen en is uitgebreid getest op verschillende brillenglazen. Tip! Ook handig voor onderweg.

Regelmatig reinigen
Regelmatig schoonmaken van uw bril kan voorkomen dat huidzuren en transpiratievocht uw bril aantasten.

Opbergen
Als u de bril niet draagt, berg deze dan op in een bijhorende etui. U voorkomt hiermee beschadigingen aan montuur en glazen.

Gebruik beide handen
Gebruik bij het op- en afzetten van uw bril altijd beide handen. U voorkomt hiermee dat de bril onnodig verbuigt.

Kom langs
Kunt u uw bril niet goed meer schoon krijgen? Kom dan langs. Wij reinigen uw bril in een ultrasoon bad, en al het vuil wordt verwijderd.

Niet doen!

Geen papier
Reinig uw glazen nooit met vochtige papieren brillendoekjes die overal te koop zijn. Deze bevatten houtvezels die uw glazen en coating beschadigen. Dit geldt  ook voor droge papieren zakdoekjes, keukenrol en toiletpapier.

Krassen
Leg uw bril nooit op de bolle kant van de glazen, want dan heeft u kans op krassen.

Vermijd temperatuurschommelingen
Houd uw bril nooit onder heet water en voorkom extreme temperatuurwisselingen, zoals op een zonnige dag in de auto of in de sauna. Er kunnen barsten in de coating ontstaan. Bovendien kunnen de glazen en het montuur vervormen.

Vermijd agressieve stoffen
Agressieve stoffen kunnen zowel de glazen als het montuur blijvend beschadigen. Vermijd daarom direct contact met huishoudelijke schoonmaakmiddelen, aceton, ether, lijm, haarlak en parfum.