Nieuws

We zijn open!

We zijn een essentiële winkel en mogen tijdens een lockdown open blijven. Dagelijks zijn we tot 18:00 uur open. Lees hier verder over onze maatregelen

———————————

Optometrie vergoed door zorgverzekering

Dijk Optiek aangesloten bij Ksyos

In de oogzorg wordt de rol van de optometrist steeds belangrijker. Het blijkt dat de meeste oogaandoeningen door optometristen beoordeeld kunnen worden. De oogarts kan hierdoor kostbare tijd en ruimte vrijmaken in de agenda voor ernstiger aandoeningen. Tot voor kort werden patiënten bij oogklachten door de huisarts veelal automatisch naar de oogarts gestuurd. En het onderzoek door de optometrist werd nog niet vergoed.

In de gezondheidzorg wordt samenwerken en het leveren van ‘de juiste zorg op de juiste plek’ steeds meer gestimuleerd om in de toekomst kwalitatief goede en betaalbare zorg te kunnen bieden. Sinds 2021 wordt via zorgorganisatie Ksyos het optometrisch onderzoek door de zorgverzekering wel vergoed.

Sinds augustus 2021 is Dijk Optiek – Oogzorg aangesloten bij Ksyos. Patiënten met milde oogklachten kunnen nu sneller, gemakkelijker deskundig door onze optometristen worden onderzocht. Op de wachtlijst bij een ziekenhuis of oogkliniek is niet meer nodig. Na het onderzoek kijkt een oogarts altijd (digitaal op afstand) mee. De kwaliteit van het onderzoek wordt op deze manier extra professioneel gecontroleerd en de huisarts wordt van de bevindingen in kennis gesteld.

——————————-

CBR rijbewijs-keuring

Dijk Optiek oogzorg werkt sinds december 2021 samen met oogkeuring.nl (OKULUS) om uw CBR rijbewijskeuring vlot en met een korte wachtlijst af te handelen.

Wanneer?
Van het CBR heeft u bericht gekregen, dat voor een oogkeuring naar een oogarts wordt doorverwezen. Voor deze medische oogkeuring kunt u nu ook bij ons terecht. U kunt bij onze optometristen een afspraak maken.

Deskundig, snel en in de regio
Tot voor kort was een bezoek aan een oogarts in een ziekenhuis of oogkliniek voor een CBR-oogkeuring vrijwel altijd nodig. Dit zorgde vaak voor lange wachttijden. Door de samenwerking van onze optometristen met de oogartsen van oogkeuring.nl, wordt de rijbewijskeuring nu snel en deskundig in de regio afgehandeld.

Let op; Het gaat hierbij niet om de basiskeuring. Het betreft de situatie dat in de brief van het CBR staat dat u een afspraak moet maken bij de oogarts.

lees hier verder