Blauw licht filter

We kijken tegenwoordig veel naar een scherm. De tv, computer, tablet en
smartphone stralen allemaal blauw licht uit. Dit blauwe licht kan een negatieve invloed op de gezondheid hebben. Brillenglazen met een blauw licht filter beschermen en geven uw ogen meer rust.

Enkele feiten over blauw licht:

  • Blauw licht vermindert de hoeveelheid melatonine in ons lichaam en dat kan de slaapcyclus verstoren.
  • Langdurige blootstelling aan blauw licht zorgt voor drogere ogen, hoofdpijn en verminderd contrast.
  • In het slechtste geval zou blauw licht het risico op netvliesveroudering of netvliesziekten vergroten. Naar de effecten op de lange termijn wordt nog onderzoek gedaan.

Met de nieuwste generatie Blue Zero brillenglazen heeft u 100% scherp zicht bij elke lichtomstandigheid. Doordat het filter precies de juiste golflengte absorbeert, beschermt het uw ogen zonder dat uw comfortabele zicht verstoord wordt. De nieuwe Blue Zero brillenglazen absorberen nu ook de schadelijke UVA- en UVB-straling en biedt daardoor een goede UV-bescherming. De Blue Zero brillenglazen adviseren we niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen.

Ons advies bij veelvuldig computergebruik
Wij raden aan tijdens het werken op uw laptop, tablet of smartphone vaker afwisselend in de verte te kijken en uw ogen meer pauzes te gunnen. Zorg voor een goede achtergrondverlichting en bescherm uw ogen voldoende tegen overmatig UV- en blauw-paars licht.

Wilt u meer weten? Kom langs in de winkel.