Nachtlenzen

Wat zijn nachtlenzen?

Nachtlenzen draag je als je slaapt. Zij corrigeren dan je ogen. Vlak voor je naar bed gaat, doe je de nachtlenzen in en als je wakker wordt gaan ze weer uit. De lenzen raken niet je hoornvlies, maar drijven op je traanfilm. Door drukverschil neemt de voorkant van je oog een andere vorm aan. Dat verschil in vorm zorgt ervoor dat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen.

Nachtlenzen zijn een oplossing wanneer je met je huidige lenzen vaak last hebt van droge ogen. Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Ook zijn nachtlenzen een veilig alternatief voor ooglaseren. Veel mensen vinden een laserbehandeling eng en zo’n ingreep is niet zonder risico. Nachtlenzen geven je vrijheid en comfort wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Ook voor mij?
Als contactlensspecialist kunnen wij beoordelen of nachtlenzen ook geschikt zijn voor jouw ogen. Helaas zijn ze niet voor iedereen een oplossing. Nachtlenzen corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,00 (max cilinder 2.00).

Aanmeten
Voor het aanmeten van nachtlenzen maken we met een topograaf een digitale afdruk van je ogen. Dit is belangrijk om de vorm van je ogen nauwkeurig te bepalen. Verder bepalen we jouw exacte oogsterkte. Met deze gegevens worden de nachtlenzen precies voor jouw ogen op maat gemaakt. Meestal kun je na één week volledig scherp zien. Soms duurt dat iets langer. Dit is afhankelijk van je sterkte en de vorm van je ogen.

Jaarlijks vervangen
Nachtlenzen gaan één jaar mee en worden daarna ieder jaar vervangen. Alleen op deze manier kunnen we een goede en veilige werking van je nachtlenzen garanderen.

Afspraak screening
Benieuwd of nachtlenzen geschikt voor je zijn?


“Na de eerste nacht met mijn lenzen in zag ik de volgende dag zonder lenzen eigenlijk al direct goed.”