Corona protocol – Dijk Optiek

Beste klanten,

Welkom voor een nieuwe bril, oogmetingen en lenscontroles. In onderstaand filmpje (is van mei) ziet u een aantal maatregelen die we hebben genomen. We vragen u onze aanwijzingen in de winkel te volgen.

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag van 09:00 – 12:00 uur en 13:00 -18:00 uur. Zaterdag van 09:00 – 17:00 uur.

Op afspraak
Oogmetingen, lenscontroles, het uitzoeken en het ophalen van een nieuwe bril ophalen is op afspraak. Dit doen we graag in overleg met u. U kunt ons bellen op 0511-441705. Ook kunt u zelf een afspraak inplannen via onze online agenda.

Voor vloeistoffen, ophalen van lenzen en het bijstellen van brillen kunt u gewoon langskomen.

We laten graag maximaal vijf personen in de winkel toe. Bewaar gepaste afstand of wacht even buiten.

Oogmetingen
Voor een oogmeting kunt u een afspraak maken. We hebben onze winkel en protocol aangepast. We volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM en ons gezond verstand. We hebben de modernste apparatuur in huis, waardoor we sowieso op gepaste afstand kunnen werken, zonder fysiek contact. Natuurlijk gaat alles op een andere manier dan u en wij gewend zijn. In de oogmeetruimte en in de winkel zijn schermen geplaatst. We vragen u onze aanwijzingen te volgen om u zo veilig en prettig mogelijk te helpen.

Lenzen bestellen / controle
Als er geen klachten zijn, kunt u uw contactlenzen via onze website, telefonisch of per email bestellen. Voor de lenscontrole kunt u een afspraak inplannen door ons te bellen op 0511-441705 of online via onze online agenda. Ga naar: lenzen bestellen.

Bestel op tijd nieuwe lenzen indien u aan vervanging toe bent. Langer uw lenzen dragen, is niet verantwoord en raden wij met klem af.

In de winkel:

Handen desinfecteren
We verzoeken u als u binnenkomt uw handen eerst te reinigen. Raak in de winkel niks aan als dat niet noodzakelijk is.

Brillen en zonnebrillen passen
U bent van harte welkom om een nieuwe bril of zonnebril uit te zoeken. Wij vragen u zelf geen brillen te gaan passen en te wachten op onze aanwijzingen. Onze opticiens/verkoopmedewerkers zullen u de brillen aanreiken. Gezamenlijk zoeken we vervolgens met u een mooi montuur uit. De gepaste monturen worden apart gelegd en daarna gereinigd.

Algemene maatregelen en huisregels:

 • We werken op afspraak. Kom op tijd, niet te vroeg of te laat. Dit ter voorkoming van teveel klantverkeer tegelijkertijd in de winkel. Kom maximaal 5 minuten voor aanvang van de afspraaktijd binnen. Indien eerder graag buiten wachten of volg de instructies van onze medewerkers op.
 • Maximaal 5 klanten mogen tegelijk in de winkel. Wacht u buiten als er meer mensen binnen zijn.
 • We verzoeken u in de winkel uw handen eerst te reinigen. Raak in de winkel niks aan als dat niet noodzakelijk.
 • We houden onderling gepaste afstand (>1,5 meter).
 • Afstellen, afpassen van brillen; Het afstellen van brillen gaat anders dan u van ons gewend bent. We vragen u de bril zelf op en af te doen. We kijken op gepaste afstand. We stellen de bril bij, tussendoor dient u zelf de bril neer te leggen, zodat wij deze weer kunnen oppakken. Laat uw bril alleen bijstellen als dat noodzakelijk is.
 • Voor en na elk contact met een klant desinfecteren we onze handen.
 • Onze apparatuur wordt voor en na elk contact van een klant gedesinfecteerd.
 • We houden zeer regelmatig alle contactpunten (zoals deurknoppen en tafels) schoon.
 • Het aanpassen van contactlenzen kan weer. Net zoals de lensinstructies. Bij vragen kunt u ons bellen of mailen.
 • De oogdruk meten we op dit moment niet standaard. Alleen als we dat nodig achten.
 • Optometrische onderzoeken (uitgebreid oogonderzoek) zijn mogelijk, dit gaat in overleg.
 • Het toilet kan niet door klanten gebruikt worden.
 • Blijf thuis als u verkouden bent, keelpijn hebt, koorts heeft (gehad) of hoest. Blijf ook thuis als eventuele gezinsleden ziek zijn of net ziek zijn geweest.

Bovenstaande maatregelen kunnen uiteraard veranderen. Verder volgen we op dit moment de adviezen van de overheid en RIVM en ons gezond verstand. 

We hopen uw begrip en graag tot ziens!

Met vriendelijke groet,
Theo Dijk